IZLOŽBA POVODOM 100 GODINA POSTOJANJA FK VLASINA

680
IZLOŽBA POVODOM 100 GODINA POSTOJANJA FK VLASINA

U organizaciji Fudbalskog kluba Vlasina i Kulturnog centra Vlasotince sinoć je u galeriji na Nešićevom keju otvorena izložba fotografija povodom 100 godina postojanja ovog fudbalskog kluba. Na izloženim fotografijama prikazan je period  formiranja fudbalskog kluba, kao i fotografije iz poslednjih godina. U planu je šira izložba u narednoj godini, a građani koji poseduju fotografije vezane za fudbalski klub mogu da ih dostave klubu, radi izložbe.

-Šteta je što ne možemo na pravi način obeležiti 100 godina postojanja FK Vlasina, spremali smo se da jubilej obeležimo raznim aktivnostima ali situacija nam ne dozvoljava. Znamo koliko Vlasotinčani vole klub , koliko im Rosulja znači i hteli smo da u proslavu jubileja uključimo maltene ceo grad, ali ostavljamo to za prvu narednu priliku. Mi ćemo se truditi da i tokom narednih godina nastavimo da donosimo radost našim  navijačima – rekao je, predsednik FK Vlasine Bojan Vlajković.

Izložba je otvorena bez prisustva publike.

-Malo je klubova u zemlji koji se mogu pohvaliti ovakvim stažom i utoliko je ovaj uspeh veći. Godina korone, koju ispraćamo, učinila je da se odlože ne samo lokalne i nacionalne manifestacije, već i Olimpijske igre. Nadamo se da će naredne godine biti drugačije. Opština Vlasotince opredelila je za sport 2021. godine isti iznos od 35 miliona dinara. Verujem se da će naši sportisti opravdati očekivanja i nastaviti da postižu dobre rezultate – rekao je, pozdravljajući prisutne, predsednik opštine Bratislav Petrović.

Izložba fotografija biće postavljena i na jutjub kanalu Kulturnog centra.

– Večeras smo bili u prilici da čujemo i vidimo delove filma „100 godina postojanja FK Vlasine“, čija će projekcija takođe biti u narednom periodu –najavio je direktor Kulturnog centra Branislav Katić

Interesantno je napomenuti da fudbalski klub Vlasina od svog osnivanja, pre sto godina,  do danas nikada nije promenio ime.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)