JAVNI POZIV za dodelu sredstava za finansiranje posebnih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Vlasotince u 2021. godini

782

Raspisuje se Javni poziv za posebne programe u oblasti sporta za oblast opšteg interesa, utvrđenim članom 2. Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana opštine  Vlasotince u  oblasti  sporta, 01 broj 06-4-2/2017, od 26.01.2017.godine., i to za sledeće programske aktivnosti:

  • obezbeđenje uslova i organizovanje sportskih kampova za sportski razvoj talentovanih sportista i unapređenje kvaliteta stručnog rada sa njima – član 137. stav 1. tačka 4) Zakona o sportu.
  • unapređenje zaštite zdravlja sportista i obezbeđivanje adekvatnog sportsko-zdravstvenog obrazovanja sportista, posebno mladih, uključujući i antidoping obrazovanje – član 137. stav 1. tačka 9) Zakona o sportu.
  • sprečavanje negativnih pojava u sportu (doping, nasilje i nedolično ponašanje, nameštanje sportskih rezultata i dr. – član 137. stav 1. tačka 11) Zakona o sportu.
  • racionalno i namensko korišćenje sportskih sala i sportskih objekata u državnoj svojini čiji je korisnik jedinica lokalne samouprave i sportskih objekata u svojini jedinice lokalne samouprave kroz odobravanje njihovog korišćenja za sportske aktivnosti i dodelu termina za treniranje učesnicima u sistemu sporta – član 137. stav 1. tačka 15) Zakona o sportu.

DOKUMENTACIJA

JAVNI POZIV za dodelu sredstava za finansiranje posebnih programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Vlasotince u 2020. godini
54321
(0 votes. Average 0 of 5)