Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СИТУАЦИЈА СА ВОДОСНАБДЕВАЊЕМ ЗНАЧАЈНО БОЉА

Фабрика воде у Власотинцу тренутно прерађује 60 литара воде у секунди што је значајно повећање од јутрошњих 25л/с. С обзиром на то да је за оптималне потребе становништва потребно да се прерађује 70 л/с, у ЈКП Водовод апелују на потрошаче  да рационално користе воду.

– Радимо на повезивању откинутог дела цевовода и очекујемо да пустимо воду из алтернативног водозахвата на Раставници. То значи да би у току вечери требало да се повећа производња воде из фабрике и да се у току сутрашњег дана нормализује водоснабдевање – каже директор ЈКП Водовод Звонко Илић .

Он додаје да ће црпне станице у Орашју, Доњој Ломници и и Конопници бити пуштене током ноћи и наглашава да не очекује даље прекиде у водоснабдевању.

Вода из славина у Власотинцу потекла је ноћас, за многе неочекивано јер се говорило о вишедневним прекидима. Вода ће моћи да се користи за пиће тек након што ЗЗЈЗ Лесковац утврди њену исправност, до тада је техничка. Решење је нађено у пупми која захвата воду директно из реке, води до црпне станице и фабрике, на прераду. Даљи послови на санацији водозахвата ће бити настављени.

Донација Планинке АД  у виду 10 палета Пролом воде, која је данас стигла у Власотинце, дата је предшколској установи.