„АПЕЛУЈЕМО НА САМОСВЕСТ И ОДГОВОРНОСТ“

1006
„АПЕЛУЈЕМО НА САМОСВЕСТ И ОДГОВОРНОСТ“

На седници Савета за здравље општине Власотинце, у чијем саставу се налази и представник Завода за јавно здравље, размотрена је тренутна ситуација и примена наложених мера, уз констатацију да је општински Штаб за ванредне ситуације добио пријаву грађана да четворица људи, за које грађани тврде да су дошли из Италије, слободно шета улицама и да није у самоизолацији.

– Контактирали смо и полицију, али ти људи нису на списку оних које полиција контролише, па је претпоставка да су ушли у земљу пре проглашења ванрендог стања. Штаб је задужио члана Општинског већа задуженог за месне заједнице да их контактира – каже командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Зоран Тодоровић.

Већник задужен за месне заједнице Дејан Тодоровић каже да је контактирао особе и да их је, приликом посете, затекао код куће.

-Они су ушли у земљу пре увођења ванрендог стања, добили су упутства и јавили се надлежној установи, а њихов период самоизолације истиче 24.марта. Такође, у мом присуству су звали поново епидемиолога. За сада кажу да не осећају никакве симптоме – каже Дејан Тодоровић.

-Још једном апелујемо на самосвест и одговорност сваког појединца, посебно оних грађана који су ових дана дошли у наш крај из земаља са великим бројем заражених – понавља председник власотиначке општине Зоран Тодоровић.

Полиција у Власотинцу, иначе, контролише 11 особа којима је наложена самоизолација и до сада је установљено да поштују упутства.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Један Коментар
  1. Apelujem na nadležne da zatvore zemljani put koji vodi od Starog groblja do mosta u Manastirištu kojim se od početka proglašenja vanrednog stanja iz nekog razloga kreće veliki broj vozila, ponekad i u koloni od 7 – 8 vozila, i to u oba pravca. Ranije tim putem nije prolazio niko osim pešaka i ponekad neko vozilo, a sad su ga od početka vanrednog stanja pretvorili u pravi prometni put. Verovatno ovi vozači tako zaobilaze pravi put kroz Vlasotince, i tako žele da zaobiđu eventualne policijske kontrole, što znači da rade nešto što ne bi trebalo da se radi u toku vanrednog stanja. Aplelujem na nadležne da zatvore taj put, na primer nasipavanjem peska kod restorana Lovac i na drugoj strani, kod stare srušene elektrocentrale, da bi ljudi koji sa te strane imaju vikendice mogli da do njih dođu, ali da bi se sprečili nesavesni vozači da tu prolaze. Mora da takvi rade nešto što ne treba, čim tu masovno prolaze. Molim vas sprečite ih u tome dok nas sve ne pobiju šireći zarazu. Hvala unapred.

Коментари су искључени.