Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„АПЕЛУЈЕМО НА САМОСВЕСТ И ОДГОВОРНОСТ“

На седници Савета за здравље општине Власотинце, у чијем саставу се налази и представник Завода за јавно здравље, размотрена је тренутна ситуација и примена наложених мера, уз констатацију да је општински Штаб за ванредне ситуације добио пријаву грађана да четворица људи, за које грађани тврде да су дошли из Италије, слободно шета улицама и да није у самоизолацији.

– Контактирали смо и полицију, али ти људи нису на списку оних које полиција контролише, па је претпоставка да су ушли у земљу пре проглашења ванрендог стања. Штаб је задужио члана Општинског већа задуженог за месне заједнице да их контактира – каже командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Зоран Тодоровић.

Већник задужен за месне заједнице Дејан Тодоровић каже да је контактирао особе и да их је, приликом посете, затекао код куће.

-Они су ушли у земљу пре увођења ванрендог стања, добили су упутства и јавили се надлежној установи, а њихов период самоизолације истиче 24.марта. Такође, у мом присуству су звали поново епидемиолога. За сада кажу да не осећају никакве симптоме – каже Дејан Тодоровић.

-Још једном апелујемо на самосвест и одговорност сваког појединца, посебно оних грађана који су ових дана дошли у наш крај из земаља са великим бројем заражених – понавља председник власотиначке општине Зоран Тодоровић.

Полиција у Власотинцу, иначе, контролише 11 особа којима је наложена самоизолација и до сада је установљено да поштују упутства.