DODELJENE SPORTSKE NAGRADE VLASOTINCA ZA 2021. GODINU

368
DODELJENE SPORTSKE NAGRADE VLASOTINCA ZA 2021. GODINU

Šahistkinja Anđela Dinić i atletičar Bogdan Zdravković najbolji su sportistkinja i sportista Vlasotinca u 2021. godini, a ORK Vlasotince najbolji je klub u varoši na Vlasini u godini za nama, saopšteno je na sinoćnjoj dodeli nagrada Sportskog saveza opštine Vlasotince.

Najbolji trener je Miloš Mitov, Atletski  klub „Vlasotince“, a najbolji sportski radnik Radovan Stanković, Fudbalski savez opštine Vlasotince. Poseban rezultat u 2021. na velikim takmičenjima ostvario je Živan Šušulić, šahovski klub Vlasotince. Posthumno priznanje dodeljeno je Dušanu Krstiću, osnivaču OK Vlasina, za veliki doprinos razvoju odbojke.Nagrade za uspehe u godini na izmaku dobile su i sportske nade Vlasotinca:

  • Danilo Miljković – FK Vlasina
  • Mihailo Momčilović – ŠK Vlasotince
  • Helena Todorović – SU Pokret
  • Luka Todorović –  FK Mladost
  • Sara Stanković – ŽFK Rosulja 2014
  • Dušan Todorović – AK ,Vlasotince
  • Anđela Đikić – AK ,Vlasotince
  • Darko Jovanović – KBK Vlasotince
  • Mihajlo Stojiljković – SU ,Akademija Vlasina

Nagrade saradnicima Sportskog saveza, za doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince pripale su ove godine opštini Vlasotince, Kulturnom centru, Sportsko-rekreativnom centau Vlasina, Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince i Mesnoj zajednici Ladovica.

Ovom prilikom, Sportski savez priredio je i izložbu fotografija o svojim aktivnostima u ovoj godini. Predsednik saveza Milan Ristić istakao je dobru saradnju sa sportistima i podsetio na aktivnosti koje je savez organizovao u ovoj godini, a koje su novina u odnosu na prethodne godine. Reč je o oštinskim i regionalnim seoskim sportskim igrama, regionalnom takmičenju Sport u policiji, učešću u Evropskoj nedelji mobilnosti i takmičenju Brzinom do zvezda.

Opština Vlasotnce u okviru redovnih i posebnih programa u sportu nastoji da podrži aktivnosti klubova i pojedinaca i doprinese razvoju sporta, rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

-U budžetu opštine Vlasotince, koji smo ove nedelje usvojili, predvideli smo za redovne programe finansiranja u sportu 35 miliona dinara. Tokom godine, ukoliko se ukažu mogućnosti, realizovaćemo i vanredne programe finansiranja sportskih klubova. Koliko sam upoznat, od ove godine imaćemo tri nova kluba koja će konkurisati za sredstva – rekao je Petrović.

Na početku skupa, minutom ćutanja, prisutni su odali poštu  nedavno preminulom istaknutom sportskom radniku Dušanu Krstiću, osnivaču Odbojkaškog kluba Vlasina.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)