Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ КУЋА И СТАНОВА

Општина Власотинце доделила је уговоре за енергетску санацију породичних кућа и станова грађанима и извођачима радова, на основу истоименог јавног позива, који је расписан у 2023. а трајао је до краја јануара 2024. године. У првој групи су 82 породице које су добиле средства за енергетску санацију, а највећи број њих (66) пријавио се је за замену спољне столарије. На другом месту је број пријављених за замену котлова (9), потом за соларне колекторе и панеле.

– Општина Власотинце је те 2021. године, када je држава покренула ову акцију, била међу првим локалним самоуправама које су почеле реализацију програма унапређења енергетске ефикасности породичних кућа и станова.Од тада до данас, Министарство рударства и енергетике, локална самоуправа и грађани определили су више од 90 милиона динара за мере енергетске санације – рекао је председник Привременог органа Братислав Петровић.

Ове године новина је била та што су се субвенције кретале од 50 до 65 посто вредности инвестиције, односно до одређеног новчаног износа, зависно од мере за коју се конкурисало. 

– Пошто је конкурс продужен до краја јануара ове године, имамо још око 50 пријава које су сада у процедури и које ћемо, ако испуне критеријуме, такође преточити у уговоре. Избор мера био је широк и мислим да је свако, ко је планирао да нешто ради у својој кући по питању енергетске санације, могао да пронађе оно што њему одговара и да конкурише – рекао је руководилац Програма енергетске санације и члан Привременог органа Владимир Коцић.

За 10 мера, колико је било предвиђено конкурсом, критеријуме за извођење радова испуниле су 22 фирме.