Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ГОДИШЊИЦА НАТО БОМБАРДОВАЊА ОБЕЛЕЖЕНА У ВЛАСОТИНЦУ

Полагањем венаца на спомен обележје палима за слободу и част отаџбине у ратовима од 1990. до1999. у Власотинцу, обележена је 23.годишњица почетка НАТО бомбардовања. Током 78 дана агресије, из власотиначке општине било је мобилисано 1300 људи, 20 је рањено, а шесторица су изгубила живот.

Венце су положиле делегације Министарства одбране, Војске Србије, општине Власотинце, породице преминулих и представници борачких удружења.

– Овај датум већ 23 године представља  прилику да изнова подсећамо младе нараштаје на тренутак када је 19 земаља света, удружених у НАТО алијансу, бомбардовало једну малу земљу на Балкану.Треба ли посебно нагласити да  та земља, наша Србија, није представљала опасност за најмоћније силе света, али је ипак бомбардована. Иако је важно да гледамо у будућност, никада не смемо да заборавимо оних 78 дана бомбардовања – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Делегација војске Србије

Он је пре почетка комеморативног скупа примио чланове породица преминулих и представнике борачких удружења. Члановима породица ће, као и претходних година, бити уплаћена једнократна новчана помоћ.

Стихове Поносне песме и Пркосне песме Добрице Ерића говориле су Софија Митић, ученица ОШ “Браћа Миленковић“ у Шишави и Мила Митић, ученица Гимназије „Стеван Јаковљевић“.