Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ИЗВЕШТАЈ СА СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

– Општински штаб за ванредне ситуације не добија званичне податке институција о броју преминулих особа чија смрт има везе са COVID-ом 19 и због тога није у ситуацији да даје или коментарише такве податке – каже заменик команданта штаба Бошко Станчић.

У току јучерашњег дана, у COVID амбуланти Дома здравља у Власотинцу забележен је благи пораст броја пацијената са респираторним инфекцијама, а од шесторо њих узети су брисеви и послати даље у Завод за јавно здравље Лесковац, саопштава Штаб за ванредне ситуације.

Пацијенти којима је претходног дана потврђена инфекција корона вирусом и који су са лакшом клиничком сликом, смештени су у студентски дом код Медицинског факултета у Нишу, а здравствени радници распоређени су у Нишку Бању.

– Фабрика Грунер од јуче не ради, а Елрад и Елрад WСС контунуирано смањују процес рада, сходно препорукама Владе и Кризног штаба – каже Станчић и апелује на грађане да поштују препоруке о социјалној дистанци, носе заштине маске и рукавице.

На седници штаба донета је одлука о набавци додатних 200 литара етил алкохола и заштитних рукавица за Дом здравља. Данас се, у оквиру континуиране дезинфекције, тежиште ставља на дезинфекцију прилаза банкама и пошти.