Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ИЗВРШЕЊЕ БУЏЕТА, ВИШЕГОДИШЊИ ПРОЈЕКТИ И КОНТРОЛА ВАЗДУХА

Одборници Скупштине општине Власотинце усвојили су, на синоћњој седници, извештај о извршењу буџета за ову годину закључно са 30. септембром, по коме је проценат извршења за девет месеци 63,4 посто.  Председник општине Братислав Петровић одговорио је на примедбу одборника Групе грађана “Др Драган Спасић“ Драгана Јовића да су на многим позицијама нуле.

– Док се послови добијени на јавним набавкама не заврше или конкурси не  спроведу до краја, средства за те намене не могу да буду исплаћена. Након исплата, на тим позицијама ће се појавити проценат извршења – рекао је Петровић.

На примедбу опозиције да није требало набављати два нова возила за потребе Општинске управе, одговорио је заменик председника општине Владимир Коцић.

– Набавили смо два нова возила јер су два стара ван погона, због честих кварова. Али смо их набавили након што смо обновили возни парк комуналних предузећа, што није урађено деценијама – нагласио је Коцић.

Он је додао да су неки програми и пројекти трогодишњи односно двогодишњи и да је пре десетак дана започето допремање и складиштење гребаног асфалта,  а да ће са повољним временским условима на пролеће почети и његова уградња.

На синоћњој седници усвојен је Програм контроле квалитета ваздуха на територији општине Власотинце, чиме је предвиђено постављање једног мерног места и то у центру града. Након дискусије, одборници су се сложили да се покрене процедура за постављање мерних инструмената и на другим локацијама у граду, како би се стекла права слика стања ваздуха током целе године и након тога спровеле одређене мере заштите.

Након паузе, шеф одборничке групе СПС-а Иван Рајковић обавестио је одборнике да ће напустити седницу и да он и одборници СПС  неће учествовати у даљем раду ове седнице због незадовољства изборима спроведеним у ОО СПС Власотинце. Рајковић је захвалио на сарадњи коалиционим партнерима из СНС-а и Јединствене Србије и додао да та сарадња остаје на високом нивоу.

Одборници су усвојили и одлуке о висини стопе пореза на имовину, просечне цене квадратног метра непокретности, одлуку о накнадама за коришћење јавних површина, као и одлуку о учешћу грађана у буџетском процесу кроз спровођење пројекта „Заједно до циља“. Након спроведеног конкурса, за директора СРЦ Власина именован је Саша Ђокић, досадашњи вршилац дужности директора ове установе.

Скупштина је донела и одлуку о потврђивању мандата одборнику Лидији Станковић, дипломираном филологу из Орашја, са изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“. Усвојено је и  низ решења о разрешењу старих и именовању нових чланова школских одбора у школама у Свођу, Доњој Лопушњи, Горњем Присјану и школи „8. октобар“ у Власотинцу.