Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЈОШ СЕДМОРО ПОЗИТИВНИХ У ВЛАСОТИНЦУ

У власотиначкој општини од 20 јуче тестираних пацијената седморо је позитивно на корона вирус, саопштава Штаб за ванредне ситуације. Ови пацијенти имају лакшу клиничку слику и очекује се од надлежних институција распоред слободних места, како би били упућени на даље лечење. Са претходно регистрована два случаја, укупан број позитивних на корона вирус на територији власотиначке општине износи девет.

Међу позитивнима је и техничар Службе хитне помоћи. Он је превозио пацијента  који је раније регистрован као први потврђени случај ЦОВИД-а 19 у власоитначкој општини.
Комантант штаба за ванредне ситуације и председник општине Зоран Тодоровић налази се тренутно у лесковачкој болници због повишене температуре, али још увек није тестиран на присуство вируса, кажу у Штабу.
У Тријажном центру Дома здравља дневно се прегледа око 50 пацијената. Раде се тестирања на основу индикација, а и резултати су почели да пристижу брже него раније, потврђују у општинском Штабу за ванредне ситуације и апелују на све да поштују мере Владе РС и остану код куће, како би заштитили и себе и друге.