Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НА БОГОЈАВЉЕЊЕ СЕ ПЛИВА ЗА КРСТ У ВЛАСИНИ

У среду 19. јануара у 12 сати, на Богојављење, пливаће се за Часни крст на језеру код бране у Власотинцу. Пријава пливача биће на сам дан манифестације, од 9.30 до 11.15, у просторијама шаховског клуба у СРЦ Власина.

Потенцијални учесници морају да поседују личну карту ако су пунолетни, а уколико нису, мора са њима да дође један од родитеља и потпише сагласност. Такође, обавезна је ковид пропусница.

Пратећа манифестација богојављенског пливања је и ове године Пихтијада. Пријава домаћица и домаћина за учешће је од 10 до 10.30 часова на сам дан манифестације, а у 10.30 почиње дегустација пихтија и оцењивање жирија.

Скупу ће присуствовати и пливаче ће благосиљати епископ нишки Арсеније. И ове године обезбеђене су награде за победника пливања за Часни крст, као и за најмлађег и најстаријег учесника. Награде следују и домаћинима или домаћицама које спреме најбоље пихтије.

Ове године пливање у Власини на Богојављење организује се 15.пут, на иницијативу Удружења поштовалаца Свете Горе Атонске, у организацији Туристичке организације и под покровитељством општине Власотинце. Логистичку подршку манифестацији пружају СРЦ Власина и Културни центар.