Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НОВЧАНА ПОДРШКА ЗА ОМЛАДИНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

Општина Власотинце и организација Дивац омладински фондови потписале су уговор о сарадњи, којим се обавезују да издвоје средства у износу од 1,5 милиона динара за пројекте неформалних омладинских група са територије општине Власотинце. Власотиначка општина определила је 700.000 динара, а Дивац омладински фондови 7000 евра у динарској противвредности. Конкурс се налази на сајту ДОФ-а и траје до 25.јануара.

– Позивам све младе људе од 18 до 30 година да га погледају и конкуришу уколико имају идеју како нешто могу да унапреде у својој заједници, а општина је ту да подржи њихове иницијативе – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Менаџер пројекта у ДОФ-у Јелена Ракићи истакла је да је општина Власотинце  већ 10 година у континуитету партнер Дивац фондације на различитим пројектима.

– Људи из власотиначког одбора ДОФ-а радиће наредних дана и недеља промоцију на терену како би се што више група пријавило на конкурс – нагласила је.

Члан Општинског већа Александар Јовић рекао је да је конкурс идеална прилика да млади људи покажу иницијативу и кандидују своје идеје везане за уређење заједнице.

Неформалне групе треба да имају најмање петоро чланова, грантови су до 100.000 динара, а сви којима су потребне додатне информације приликом конкурисања могу да се јаве на број 0600778729  или путем електронске поште на адресу vlasotince@divac.com кажу у ДОФ Власотинце.

Пројекат Омладински фондови реализоваће се у наредне две године у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији“, који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством омладине и спорта Републике Србије.