Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НОВЕ ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Од 33 пацијента тестирана у Дому здравља Власотинце четири су позитивна нак орона вирус, показују последњи резултати пристигли у општински Штаб за ванредне ситуације. То значи да је укупан број регистрованих заражених 84, од којих су 32 излечена. Очекују се резултати за раднике предузећа Маша импекс, које је тестирао Завод за јавно здравље Лесковац.

Пакети са основним животним намирницама биће дељени следеће недеље, а добиће их 3955 пензионера са територјиеј општине Власотинце чија примања не прелазе 20.000 динара, 900 социјално угрожених породица и 50 породица са децом ометеном у развоју.
Подела пакета вршиће се на основу списка о броју пензионера из ПИО фонда и нема потребе да се било ко јавља телефоном штабу ради уписивања. Остаје апел грађанима да поштују мере социјалног дистанцирања и носе заштитну опрему.
До 7. маја обавиће се дезинфекција вртића како би они могли да почну са радом 11. маја, а трговине и апотеке могу да раде у суботу и недељу од 7 до 17 сати, с обзиром на то да полицијски час почиње у 18 сати.
На седници је саопштена информација да је полиција вршила контролу поштовања самоизолације и да није наишла на оне који су меру кршили. Контроле ће, кажу надлежни, бити настављене и наредних дана.

Штаб је у проширеном саставу донео одлуку о одржавању седница Оштинског већа и седнице скупштине, у вези са захтевом које су штабу упутила јавно – комунална предузећа Водовод и Комуналац, а за чије одобрење је потребна одлука скупштине.