Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ПОЛАЗНИКА РАЗВОЈНО-КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ

У галерији Културног центра на Нешићевом кеју синоћ је отворена изложба ликовних радова полазника развојно-креативне радионице Тима психолога “Светлост”. На паноима је било изложено  150 радова, које су урадила 33 полазника. То је њихова прва групна изложба.

– Развојно – креативна радионица са радом је почелау октобру прошле године и изложени радови настали су у последњих шест месеци. Имамо изузетно надарену и талентовану децу, а у прилог томе говоре награде на конкурсима на којима смо учествовали. Срце ми је пуно када видим колико су деца срећна, а родитељи задовољни и поносни – рекла је мастер клинички психолог Мери Стојковић.

Марина Марковић, хранитељица Анастасије Исмаиловић сматра ове активности веома важним за сазревање деце.

– Моја девојчица похађа радионицу, од оснивања. Иако је дете са посебним потребама, прихваћена је од остале деце, играју се и сарађују. Са радошћу очекује свако окупљање. Тамо, кроз комуникацију са децом, уз разне ликовне технике, разговор, неприметно сазрева и превазилази развојне проблеме- рекла је Марина.

Организатори изложбе су Културни центар Власотинце  и Тим психолога “Светлост”.

– Надам се да ће у будућности неко од талентоване деце, чији су радови изложени, наставити да се баве сликарством, да ће у овој а и у другим галеријама имати и своје самосталне изложбе – рекао је ликовни уредник Културног центра Братислав Валчић.

Програм су употпунили и деца из предшколске установе,  вокални састав “БУМ 92”, Марта Станковић – вокални солиста, Драгољуб Вучић – гитара и Андрија Ђорђевић – хармоника.