Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

РЕКОНСТРУКЦИЈА СЕКУНДАРНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ

У Манастиришту и Бољару у току су радови на реконструкцији магистралног цевовода и секундарне водоводне мреже. Они се изводе упоредо са радовима на реконструкцији пута Власотинце – Свође, деоница од Бољара према Власотинцу.

– Заменом магистралног цевовода решавамо вишегодишњи проблем честих кварова, због чега су житељи на десној обали Власине остајали без воде – каже директор ЈКП Водовод Звонко Илић.

На секундарну водоводну мрежу било је прикључено око 200 домаћинстава, а олакшавајућа околност приликом прикључења на нови цевовод је то што немају никакве трошкове јер се директно подбушивањем улази у шахту, објашњава Илић и додаје да су приликом извођења радова предузете  све превентивне мере.

Радови на путу Власотинце – Свође су већим делом завршени, а деоница поред које пролази и магистрални цевовод се управо ради. Радове на појачаном одржавању овог путног правца и замени цевовода обавља предузеће Трејс, инвеститор је ЈП Путеви, уз финансијску подршку Европске инвестиционе банке и Светске банке.