Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

САОПШТЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Од 50 пацијента тестираних у власотиначком Дому здравља, само је један новооболели, показују послењи подаци, а саопштава Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце.

– Штаб се убудуће неће оглашавати са оваквим информацијама јер међу тестиранима има и поновљених случајева тестирања, оних који чекају други негативни тест, пацијената који иду на опреације и који нису имали индикације за тестирање, али морају да имају негативан налаз приликом лечења од своје основне болести. Наравно, уколико се број позитивних пацијената нагло повећа или појави ново жариште, обавестићемо јавност о томе – каже командант Штаба за ванредне ситуације Зоран Тодоровић.

За 53 дана ванрендог стања, штаб у Власотинцу се огласио 74 пута саопштењима за јавност у којима је било десетине информација битних за живот и рад грађана, показује статистика.

Иначе, у последњих недељу дана, код пацијената који су се јављали у цовид амбуланти због респраторних тегоба и који су тестирани, нема ни једног позитивног случаја. Covid амбуланта добила је допис ресорног министартсва да убудуће ради од 9 до 17 сати, али ће особље у амбуланти до даљњег бити на располагању пацијентима 24 сата, кажу у Дому здравља у Власотинцу.

За грађане је битна и информација да од понедељка 18.маја поново почиње наплата паркирања у Власотинцу.

ЈКП Водовод је најавио да до краја маја неће предузимати никакве мере према нередобним платишама или према онима који нису измиривали обавезе из објективних разлога у претходна два месеца, али да ће од 1. јуна почети са покретањем поступка принудне наплате.