Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ШТАБ У ВЛАСОТИНЦУ ДОНЕО ЗАКЉУЧКЕ И ПРПЕОРУКЕ

На вечерашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Власотинце донети су закључци и препоруке, са циљем да се спречи даље ширење епидемије корона вируса.

На територији општине, према подацима Завода за јавно здравље, од 19. јуна до данас регистроване су две особе заражене корона вирусом и обе се налазе на кућном лечењу.

Дом здравља је, након стишавања епидемије почетком јуна био у обавези да врати тестове референтном заводу, тако да се у овој установи за сада не раде PCR тестирања, већ само серолошки тестови.

Општински штаб ће, закључено је, затражити од Републичког штаба да се PCR тестови поново раде и у власотиначком Дому здравља.

У последњих 10 дана број пацијената у цовид амбуланти кретао се између 25 и 40 дневно, а данас су четири пацијента из Власотинца хоспитализована у Лесковцу. Covid амбуланта у Власотинцу, иначе, ради 24 сата.

У свим затвореним просторима у јавним предузећима и установама штаб је донео меру обавезног ношења маски. Испред предузећа и установа обавезне су дезо баријере и мерење телесне температуре. Обавезна је и дезинфекција руку при уласку у јавне просторије.

Екипе ЈКП Водовод од данас ће вршити појачану дезинфекцију јавних површина са тежиштем на прилазима Дому здравља и објектима предшколске установе.

Штаб препоручује ношење заштитних маски у продавницама, трговинским центрима и јавном превозу. Препорука је и да се избегава окупљање већег броја људи у затвореном простору, да се простори проветравају редовно и да се дезинфикују радне површине.

Грађанима се препоручује држање физиче дистанце у односу на друге, редовно прање руку топлом водом и сапуном и дезинфекција након прања. Штаб препоручује и да се не користе заједничке просторије за одмор, рекреацију и организовану исхрану.

Штаб ће пратити ситуацију и у складу са проценом, као и у складу са ставовима Републичког кризног штаба, предузимаће додатне превентивне и оперативне мере, рекао је командант штаба и председник општине Зоран Тодоровић.