Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ВИНСКИ БАЛ У СУБОТУ 5. АВГУСТА

Овогодишњи 37. Вински бал одржаће се у суботу 5. августа на кеју поред  Власине и на летњој позорници. Трајаће један уместо два дана, због смањеног буџета. Разлог што је буџет готово преполовљен су наплате по судским пресудама за заузеће имовине, за путеве просецане пре више деценија у селима, због чега има проблема  у општинској каси.

– Трудили смо се да урадимо највише што можемо у датим околностима. Најважније је такмичење винара, као и дегустација домаћих вина. Винари ће  ће бити смештени на платоу код чесме, на кеју. Традиционално ће се бирати најбоља песма и карикатура на тему вина и грожђа и пливаће се и за винско буренце. Конкурси су у току, трају до 30. јула, осим конкурса за пливање за винско буренце. Он траје до дана одржавања манифестације – рекла је координатор за пројекте у туризму и међународну сарадњу Сања Стојиљковић.

– Новина у односу на претходне године је то што неће бити избора за најлепшу девојку Винског бала, већ „враћамо“ Виноградарске виле, које ће извести перформанс током доделе награда винарима. Намера нам је да од „виноградарских вила“ правимо нови заштитни знак манифестације Вински бал, али и туристичке промоције Власотинца – најавила је Сања Стојиљковић.

Програм почиње у суботу 5. августа у 15 сати припремом котлића са виноградарском јанијом поред Власине (Маричкино), наставља се у 17 сати пливањем за винско буренце, затим проглашењем најбољих песама и карикатура на тему вина и грожђа, које ће почети у 18 сати у Галерији на кеју. Проглашење најбољих винара, наступ фолклориста, перформанс виноградарских вила и наступ мажореткиња почињу од 19 сати код чесме на кеју, где ће и бити изложена домаћа власотиначка вина.

Од 21 сат на Летњој позорници наступиће Габријела Пејчев и Шако Полумента. У поноћ следи ватромет, а након концерата музику ће наставити да пуштају ди џејеви.

Организатор манифестације је Туристичка организација, уз подршку предузећа и установа власотиначке општине, а генерални покровитељ Винског бала је општина Власотинце.