Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Бесповратна помоћ за 20 малих привредника

Млади људи, њих 20-оро старости од 18 до 35 година,  са подручја власотиначке општине, данас је потписало уговоре о добијању бесповратних средстава за започињање или унапређење сопственог посла, у оквиру пројекта „Радимо за бољу будућност деце“. Појединачни износи крећу се од 250.000 до 400.000 динара. Реч је о регионалном пројекту у коме, поред Власотинца, учествују и Лесковац, Лебане и Медвеђа и за који су средства обезбеђена посредством Кабинета министарке Славице Ђукић Дејановић задужене за демографију и популациону политику.
– Ова средства треба да вам помогну да унапредите квалитет свог живота и да  створите услове за заснивање или проширење породице. Чињеница је да се последњих година повећао број рођених беба у Власотинцу и околини, али је чињеница да морамо још много да радимо на томе да нас буде више. Од 1. јануара до данас, рођене су 223 бебе у Власотинцу што је знатно више него претходних година – рекао је председник општине Власотинце Зоран Тодоровић.
Координатор регионалног пројекта „Радимо за бољу будућност деце“ Маринко Ђорђевић  додао је да је циљ је пројекта побољшање квалитета живота, који је један од неопходних услова за рехабилитацију рађања и родитељства.
-Активностима на пројекту повећавамо доступност услуга предшколског васпитања адаптацијом вртића „ЛАНЕ“ у Прилепцу и вртића у парнерским општинама. Пројекат промовише репродуктивно здравље адолесцената кроз оснивање и умрежавање саветовалишта за заштиту репродуктивног здравља младих у Лесковцу, Власотинцу, Лебану и Медвеђи. Промовишу се и редовни превентивни гинеколошки прегледи, као и решавање проблема неплодности – рекао је Ђорђевић.
У име добитника средстава, на подршци Кабинету за демографију и популациону политику и локалној самоуправи захвалио је Бојан Рајковић.
-Ја сам власник фирме Блек грас из Власотинца, бавимо се производњом слатке и слане зимнице, као и хладно цеђених сокова и сирупа. Средства ћемо искористити за набавку нових машина, чиме ћемо унапредити пословање и верујем запослити нове људе – рекао је млади предузетник.

Укупна вредност пројекта износи 67 милиона, од чега Кабинет министра без портфеља Славице Ђукић Дејановић задужен за демографију и популациону политику обезбеђује 52 милиона, а општине остатак од око 15 милиона динара. Вредност власотиначког дела пројекта је 10,1 милион динара, од чега је из кабинета министра стигло 6,9 милиона. Учешће општине је око 3,1 милион динара.