Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Комплетно уређење дворишта у ОШ „Синиша Јанић“

У ОШ „Синиша Јанић“ у Власотинцу у току су радови на уређењу дворишта, а Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије дала је накнадну сагласност да се сруши стара и изгради нова ограда.
– Планирани радови се одвијају се предвиђеном динамиком. Спрат и поткровље су завршени у потпуности, сад се ради приземље. Пошто смо добили сагласност за накнадне радове на изградњи ограде и у дворишту,  рок за извођење је продужен за неких месец дана и надам се да ће до краја године све да буде завршено. У контакту смо са родитељима и они су веома задовољни начином и квалитетом извођења радова. Сагласни су да се продужи рок због накнадних радова, али да се уради квалитетно у интересу њихове деце, а деца тренутно имају идеалне услове за рад у обема школама где се алтернативно одвија настава – каже директор ОШ „Синиша Јанић“ Горан Митић.

Што се тиче спортске сале у овој школи, тендер за њу је завршен, али је један од понуђача уложио жалбу, због чега се чека одлука надлежне републичке комисије.
– Надам се да ће та одлука стићи до краја године и да ћемо на пролеће почети са радовима на изградњи фискултурне сале у школи „Синиша Јанић“- додаје председник општине Зоран Тодоровић.
Он напомиње да је у току тендер за реконструкцију и друге школе у Власотинцу, ОШ „8.октобар“ и да се очекује да и њена рекострукција почне на пролеће.
– Направићемо распоред да ученици те школе користе просторије у школи „Синиша Јанић“ и просторије у згради Гимназије, односно Техничке школе, тако да деца неће бити угрожена – додаје председк власотиначке општине.
Реконструкцију обеју школа финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије.