BIBLIOTEKA PROSLAVILA 109. ROĐENDAN

519
BIBLIOTEKA PROSLAVILA 109. ROĐENDAN

Biblioteka „Desanka Maksimović“ proslavila je danas 109.rođendan. Tim povodom knjigama su nagrađeni najaktivniji čitaoci za prošlu i ovu godinu, s obzirom na to da prošle godine nije bilo okupljanja. Tako su u kategoriji odraslih najaktivnije bile Maja Miladinović i Ljubinka Mladenović, a u kategoriji dece osnovnoškolskog uzrasta Uroš Stojanović i Mihajlo Miljanić.

Zahvalnice su dodeljene i darodavcima knjiga za pomoć u obnovi knjižnog fonda i udruženjima i ustanovama za uspešnu saradnju. Za uspešno predstavljanje i jačanje ugleda biblioteke zahvalnice su dobili i predstavnici medija – dopisništva RTS-a, zatim Jugmedija, Jugpres, Medija centar i Internet magazin Sana lajf.

– Godina za nama je bila teška, ali smo dužni da ono što nam je društvo poverilo opravdamo kroz nesebični rad i da budemo dostojni nastavljači ove ogromne tradicije – rekao je direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić.

On je pohvalio mlade naraštaje sa kojima biblioteka sarađuje. Pojedini od njih, kao što su trio Mila, Petra i Milena, pevao je i na današnjoj proslavi, a prikazan je i film „Vlasotince – neispričana priča“ koji su, uz pomoć biblioteke, snimili Petar Tasić i Filip Mihajlović.

Vlasotinačka biblioteka ima skoro 64.000 naslova, brojnu neknjižnu građu, blizu 1700 članova, 13 izdatih knjiga samo u prošloj godini, a ima i svoj jutjub kanal.