Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДРУГИ ДАН ВИНСКОГ БАЛА 2019.

Просидба на бини, последња песма и киша која почиње јаче да пада – сцена је са концерта Драгане Мирковић којим је завршен овогодишњи Вински бал. Посетиоци свих узраста уживали су синоћ поред Власине на концерту који је трајао 40-ак минута дуже од планираног.

Током дана одржан је 4. Међународни салон вина на коме је своје производе представило 30-ак излагача из земље и региона.

– После деценија стагнирања и пропадања, млади људи и домаћини су решили да обнове засаде и поново праве добра домаћа вина. То, наравно, није у обиму као од пре неколико деценија, просто је тешко достићи тај обим, али је важан помак у ревитализовању власотиначког виногорја. Као подршку том напору, локална самоуправа је ове године одвојила 4 милиона динара за субвенције у воћарству и виноградарству и надамо се бољим данима за власотиначко виногорје. Такође, част нам је да су најзначајније винарије из земље и региона ставиле Власотинце на своју пословну мапу и дошле на салон вина – рекао је приликом отварања председник власотиначке општине Зоран Тодоровић.

На завршној вечери за богињу вина изабрана је Лесковчанка Јована Митић, мис шарма је Александра Ристић, а мис фотогеничности Милица Николић. Наступили су малишани ПУ „Милка Диманић“, Лесковачке мажореткиње, карневалска група, а пажњу је изазвала и ревија венчаница.

Свечана поворка коју су чиниле виноградарске виле, мажореткиње, вински витезови, фолклорни ансамбли и карневалска група прошла је градом од платоа испред зграде општине до летње позорнице.

У раним поподневним сатима окончана је  и манифестација Изађи ми на теглу, на којој је победила екипа Пчелице.

Организатор Винског бала је Туристичка организација, генерални покровитељ општина Власотинце, а манифестацију су и ове године подржали бројни спонзори.