Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМА

ОБЕЛЕЖЕНЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД ПОЧЕТКА БОМБАРДОВАЊА

Парастосом жртвама и полагањем венаца и цвећа на спомен обележје палима за слободу и част отаџбине у ратовима 1990-1999.у Власотинцу је данас обележено 20 година од почетка НАТО агресије на тадашњу Савезну Републику Југославију.

-Иако је важно да гледамо у будућност, никада не смемо да заборавимо оних 78 дана бомбардовања. Зато смо и ове године на месту које нас подсећа на страдања наших суграђана у ратовима 90-тих. Окупљамо се да им одамо пошту и да изнова подсећамо младе нараштаје на ово страдање, а са жељом да се никада више не гине у ратовима – рекао је председник Скупштине општине Власотинце Братислав Петровић.

Вернце и цвеће положиле су делегације локалне самоуправе, војске, полиције, породице погинулих,  делегације борачких и других удружења, основних и средњих школа.

На Косову и Метохији било је мобилисано 1300 житеља власотиначког краја. Двадесеторица су рањена, а шесторица су изгубила живот. Пре полагања венаца одржан је пријем породица погинулих и уручена им је новчана помоћ, која је ове године удвостручена.