Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПОЧЕЛА ДЕЗИНФЕКЦИЈА, УПУТСТВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ И КОНТАКТИ СА ПРИВАТНИМ ФИРМАМА

Осим редовног процеса дезинфекције, данас ће у Дому здравља у Власотинцу бити обављена и ванредна дезинфекција, а јуче је завршена и комплетна дезинфекција унутрашњости зграде општине, констатовано је на сендици општинског Штаба за ванредне ситуације.  Дезинфекциона средства распоређена су и другим јавним предузећима и установама, а процес дезинфекције обавља особље Предшколске установе „Милка Диманић“ које поседује потребни апарат, тзв. фогер.

У случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретања (20:00 – 05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач (власник или корисник засада или друге пољопривредне површине) је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља на мејл agromere@registar-uzb.rs  односно на одговарајући број телефона, а за Јабланички округ је то број 0648818486. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 20 до 05 часова. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова, пренети су наводи из обавештења Министарства пољопривреде.

На седници штаба формиран је тим који ће у контакту са приватним фирмама проверити како стоје ствари по питању набавке средстава И дезинфекције простора, плана организације рада И слично. Тим поводом, председник општине Зоран Тодоровић, са двојицом већника, обишао је компанију Грунер.
-Могли смо да закључимо да су мере које се примењују апсолутно у складу са свим препорученим мерама за заштиту од ширења вируса. Обавља се адекватна дезинфекција руку, обуће И простора  – рекао је Тодоровић.
Након јучерашње најаве председника републике да ће текстилна фабрика Фиорентино у Власотинцу почети да шије заштитне маске, представник предузећа Андреа Нутрикато каже да очекује додатне инструкције из Владе.

“Водовод” И “Комуналац” настављају чишћење И прање улица у три смене – од 8 до 12, од 14 до 18 и од 20 до 24 сата, кажу у овим предузећима.