Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

МАРКЕТИ КОЈИ У НЕДЕЉУ ОД 4 ДО 7 РАДЕ У ВЛАСОТИНЦУ

Становници старији од 65 година моћи ће и у Власотинцу да оду сутра у набавку, у периоду од 4 до 7 ујутру.

Своја врата у том периоду отвориће супермаркет 1 СТР Шарић, Шарпром у улици АВНОЈ–а бр 1,  као и други објекти овог ланца трговина и то самоуслуга у центру, затим она на Тргу Драгољуба Петковића – Столета (Сквер, продавница бр. 2), и објекти у улицама 22. дивизије 162 (продавница бр. 13),  Душанова 1 (супермаркет бр. 5) и Мије Миленковића (супермаркет бр. 13).

Старији суграђани куповину у недељу могу обавити и у супермаркету Златан Траг у Душановој 2 (мегамаркет 2) и у маректу Аман у улици Милентија Поповића бб. Хлеб и пециво биће могуће набавити у СПТУР ММ Раставница пекари, на Трг ослобођења 15.

ПРЕПОРУКЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ

Локалним самоуправама ресорно министарство је проследило препоруке Привредне коморе Србије везане за рад малопродајних објеката.

Од понедељка до суботе препорука је да се ради од 7 до 18 сати, недељом од 8 до 18 и од 4 до 7 ујтру, искључиво за старије од 65 година. Рад логистичких центара и снабдевање објеката могу да се обављају током целог дана, у складу са процедурама и радним налозима за запослене.
Трговац може сам да одреди радно време у оквиру наведнеих интервала. Број купаца може бити један на 4 метра квадратна уз поштовање општих мера превенције.
С обзиром на то да здравствени радници не препоручују ношење маски и заштитних рукавица здравим особама, није у надлежности локалне смаоуправе да такве мере прописује трговцима, наводи се у допису Министарства државне управе и локалне самоуправе.