Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ОПШТИНСКА УПРАВА ОБЕЗБЕДИЛА МАСКЕ НАЈСТАРИЈИМ СУГРАЂАНИМА

 – НАБАВКА ПРОШЛА БЕЗ ПРОБЛЕМА

У власотиначким радњама јутрос, од 4 до 7, није било гужве, а они који су чекали у реду за улазак у радњу чинили су то на прописаној удаљености.

– Са најстаријим суграђанима било је овог јутра 25 наших волонтера за евентуалну помоћ пензионерима приликом куповине, затим представници комуналне инспекције и полицијска патроле. Како бисмо заститили наше најстарије, Општинска управа је обезбедила заштитне маске, којих још увек нема у довољном броју и овом приликом су подељене суграђанима који су дошли у куповину. Све је прошло без икаквих проблема – каже начелник Општинске управе Марјан Станковић који је, такође, јутрос био на терену.
Он додаје да је јуче било гужве испред Поштанске штедионице, где је брзом интервеницијом комуналне инспекције и полицијских службеника  направљен  ред чекања тако је удаљење било у складу са мерама Владе РС.
– Задатак инспекције је да реагује у случају непоштовања мере забране боравка више од једне особе на 4м². Инспекција није написала ни једну казну до сада јер смо деловали превентивно у договору са полицијом – каже Станковић.

Комунална  инспекција, иначе, свакодневно контролише угоститељске и трговинске објекте на територији општине Власотинце, као и све друге послове у њиховој надлежности, у циљу заштите становништва од ширења корона вируса.

По наредби, раде само самопослуге, продавнице хране и апотеке. Угоститељи могу да раде само услуге продаје хране и пића “за понети”.