Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

НАРЕДБА О ЗАБРАНИ КРЕТАЊА И ПРЕПОРУКА ЗА ПРИВРЕДНА ДРУШТВА

Штаб за ванредне ситуације општине Власотинце обавештава грађане да данас у 17 сати ступа на снагу нова одлука републичке владе која подразумева пооштрене мере борбе против ширења вируса корона. Тако се у потпуности забрањује кретање свим категоријама становништва  у времену од 17.00 до 05,00 часова, осим лицима која су на дужности у складу са радном обавезом према посебној наредби Штаба за ванредне ситуације и привредних друштва.

Продавнице прехрамбених производа, трговинске радње и апотеке своје радно време ускладиће према овој наредби. Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама која дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослене.
Штаб за ванредне ситуације препоручује привредним друштвима која послују на територији општине Власотинце да се придржавају прописаних мера заштите на спречавању даљег ширења пандемије корона вируса крозпримену појачаних мера хигијенско-епидемиолошког карактера, употребу заштитних средстава – маски и рукавица, редовну дезинфекцију радних и санитарних просторија и поштовање прописаног санитарног растојања између радника.
У штабу напомињу да су директори привредних друштава директно одговорни за спровођење  прописаних и наређених мера.