Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Позив ОЦД за учешће на Догађају Партнерство за отворену управу у Општини Власотинце

Отвореност у служби поверења

Са задовољством Вас обавештавамо да се у оквиру међународне иницијативе Партнерство за отворену управу – ПОУ (енг. Open Government Parntership – ОGP) која је успостављена ради подршке владама у циљу унапређења транспарентности, одговорности власти, борбе против корупције, оснаживања грађана и учешћа јавности, као и коришћења нових технологија ради унапређења управљања и услуга, од 11. марта 2019. године одржава Догађај Партнерства за отворену управу – глобална акција у циљу промовисања отворености управе, подстицања инклузије и унапређења управљања кроз сарадњу између локалне власти и грађана.

С обзиром на то да је ове године циљ да се у иницијативу Партнерство за отворену управу укључе нови партнери, сврха Догађаја јесте промовисање иницијативе Партнерство за отворену управу у циљу укључивања јединица локалне самоуправе, представљање Акционог плана на републичком нивоу, модела акционог плана за локални ниво, као и активности различитих државних институција, локалних самоуправа, цивилног друштва, ИТ и пословне заједнице у циљу унапређења транспарентности, учешћа јавности, јавне одговорности и коришћења нових технологија као инструмента за унапређење ових вредности.

Овим путем позивамо представнике организација цивилног друштва да присуствују Догађају, чији је почетак у 13 часова у сали Скупштине општине Власотинце. Заинтересоване организације цивилног друштва могу послати своје пријаве за учешће на e-mail адресу officeler@vlasotince.org.rs, најкасније до  понедељка, 11. марта 2019. године до 12:30 часова.

Почетак догађаја у 13 часова, очекивано трајање око 90 минута.
– Поздравни говор представника општине Власотинце
– Представник Министарства државне управе и локалне самоуправе о Партнерству за отворену управу
– Представник Грађанских иницијатива о усвајању локалних Акционих планова о Партнерству за отворену управу
– О идејама за мере у Акцином плану Партнерства за отворену управу
– Дискусија о мерама за АП

Преузмите Јавни позив за избор чланова радне групе за израду Акционог плана Парнерства за отворену управу