Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

РЕПАРАЦИЈА ПАРКЕТА У ДВЕ САЛЕ СРЦ ВЛАСИНА

У Спортско рекреативном центру Власина завршена је комплетна репарација паркета у великој и малој сали, која није рађена од изградње објекта 2007.године.

-Урадили смо и унутрашње уређење објекта, које су обавили сами упошљеници спортског центра, из  наших прихода. Захваљујем локалној самоуправи што је издвојила близу три милиона динара за репарацију паркета и тиме омогућила још боље услове за спортисте и рекреативце којих има пуно. Кроз различите спортове овде прође дневно између 150 и 200 деце и ми смо сви у обавези да им у наредном периоду омогућимо још боље услове за рад и напредовање – рекао је в.д.директора СРЦ Власина  Игор Јовић.

Поред паркета, најважније питање у спортској хали је грејање. Заменик председника општине Владимир Коцић подсетио је да је топлотно расхладна станица намонтирана 2018.године, што је била прва фаза пројекта.

-Након тога морали смо да спроведемо одређене процедуре, да урадимо пројекат за геолошка истраживање за копање бунара како бисмо на најбољим могућим локацијама дошли до температуре воде потребне за овако велики објекат. Пројекат је при крају. Крајем прошлог месеца смо добили сагласност Министарства и енергетике и рударства да можемо да отпочнемо са геолошким истраживањима која ће и кренути у наредних месец дана. Након тога се завршава пројекат, знаћемо вредност и предвидети средства у буџету за наредну годину да доведемо воду до топлотно расхладне станице – рекао је Коцић.

Претпоставља се да ће бити потребно да се ураде додатни радови унутар хале јер систем, од када је намонтиран, није пуштен у функцију. У СРЦ Власина следеће године у плану је да се постојећа расвета замени ЛЕД расветом, за шта ће у буџету бити издвојено око четири милиона динара.

-Познато је да ће сала у школи „Синиша Јанић“ почети да ради од 1.септембра, а припрема се пројектни задатак за фискултурну салу за ОШ „8.октобар“. То су све ствари које радимо да нашој деци створимо што боље услове за одрастање – додао је заменик председника власотиначке општине Владимир Коцић.