Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

СКУПЉА ВОДА, НОВЧАНА ПОДРШКА ЗА ПРВАКЕ И НОВИ ДИРЕКТОР ЈКП КОМУНАЛАЦ

Вода из из система ЈКП Водовод скупља је за 22 динара по метру кубном, те ће кубик воде за домаћинства од октобарског рачуна износити 79,83 динара, а за правна лица 135,24 динара, одобрили су одборници Скупштине општине Власотинце на синоћњој седници. Они су усвојили и ребаланс буџета и извршење општинске касе за период јануар – јун.

Ребалансом је, између осталог, предвиђено да ће родитељи или старатељи ученика првог разреда основне школе до краја октобра добити новчану подршку у износу од по 10.000 динара.

– Ова подршка постаће традиционална, а износ ће утврђивати Општинско веће сваке године посебно  – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Одборник Покрета за Власотинце Жарко Костић рекао је да сматра да је ребаланс добро урађен, а одборник Групе грађана „Др Спасић“ Драган Јовић изнео је мишљење да није тренутак да се новац троши на поједине ставке стављене у ребаланс. Полемика се повела око ставке која предвиђа средства за завршетак реконструкције Дома културе у Батуловцу.

– Можда ви сматрате да не треба, али ми смо мишљења да су домови културе важан део живота у сеоским срединама и наставићемо да их уређујемо по фазама – рекао је заменик председника општине Владимир Коцић.

На синоћњој седници донето је решење о именовању Зорана Јовића, дипломираног економисте из Грделице, на место директора ЈКП Комуналац, након спроведеног конкурса на коме је осим Јовића био још један кандидат, али он није испунио услове конкурса јер није имао потпуну документацију.

Противградни стрелци добиће новчану награду од по 75.000 динара, а усвојена је и одлука о додели октобарских признања, затим одлука о изградњи, постављању и одржавању споменика, спомен обележја и скулптуралних дела на територији општине Власотинце. Осим извештаја о раду и измена програма пословања „Водовода“ односно „Комуналца“, подржани су и програми субвенција ова два предузећа. Усвојен је и извештај о раду ПУ „Милка Диманић“ за радну 2021/2022. годину, као и годишњи план рада ове установе за 2022/2023.

Одборници су усвојили и предлоге решења о престанку мандата и именовању нових чланова појединих школских одбора.