Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ВАКЦИНАЦИЈА НА ТЕРЕНУ ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ

За десетак дана вакцинације на пунктовима ван Дома здравља, у власотиначкој општини вакцинисано је више од 2000 људи. Од 10 теренских пунктова шест је у брдско-планинском делу општине, а локална самоуправа организовала је превоз до пункта и назад за све који желе да се вакцинишу. Житељи Крушевице, Црнатова, Равног Дела, Преданче и Брезовице  превезени су данас аутобусом до вакциналног пункта у Бољару.

-Вакцинацију смо започели прошле недеље и трајаће још два дана  на три пункта. Потрудили смо се да дођемо до сваког нашег грађанина и омогућимо му да се вакцинише. Вакцинација је, по свему судећи, једини начин да се вратимо нормалном животу – рекао је председник општине Братислав Петровић који је обишао пункт у Бољару.

-Све протиче у најбољем реду, одзив је добар, приближили смо људима вакциналне пунктове и организовали превоз – рекла је др Ана Видосављевић.

До данас је у власотиначкој општини првом дозом вакцинисано 7100, односно 31,5% одраслог становништва, а потпуно је имунизовано је 5070 грађана, односно 22,4 посто, показују подаци Дома здравља у Власотинцу.

На терену се даје кинеска вакцина Синофарм, а у Дому здравља, осим Синофарма, могуће је примити и Фајзер и Спутњик В вакцину.