Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ВЛАСОТИНЦУ 6.5 МИЛИОНА ЗА СИСТЕМ ВИДЕО НАДЗОРА САОБРАЋАЈНИЦА

Општина Власотинце реализоваће пројекат „Систем видео надзора за анализу тока саобраћаја у општини Власотинце“, чија је укупна вредност нешто више од 13 милиона динара. Половину износа (6.512.976 динара) финансираће Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а половину локална самоуправа и то из наменских средстава, од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје.

– Поставићемо систем за препознавање регистарских ознака возила на шест локација и то на улазу у Власотинце из правца Лесковца, затим из правца Црне Траве, на тргу „8.октобар“ и на раскрсницама улица „29. новембар“ и „Милорада Величковића“, затим „АВНОЈ-а“ и „Конопничке“ и „Немањине“ и „22. дивизије“. Све ће ове камере бити умрежене, а мониторинг центар налазиће се у Полицијској станици – појашњава заменик председника општине Власотинце Владимир Коцић.

Пројекат „Систем видео надзора за анализу тока саобраћаја у општини Власотинце“ реализоваће се у оквиру Програма подршке примени напредних технолошких решења у области друмског и транспорта у јединицама локалне самоуправе, који спроводи Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.