Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА ДА ПОШТУЈУ ОЗНАКЕ

Дечје игралиште , за које је мобилијар и опрему општини Власотинце донирала компанија Biersdorf, након победе у гласању за Нивеа игралишта, биће изграђено за два месеца, најавио је помоћник председника општине Власотинце Владимир Коцић.

-Вредност те донације је  три и по  милиона динара, а око три милиона уложиће општина Власотинце чија је обавеза да уради  припремне грађевинске радове, постави осветљење и  видео надзор на игралишту – каже Коцић

Што се тиче игралишта Власина 1, које је недавно изграђено  између два моста, Коцић апелује на све грађане да децу још увек не доводе на игралиште које није у потпуности у функцији, поготово што на то указују и ознаке на њему.

-Након првог прегледа игралишта установљено је да испод једног мобилијара треба додати још један слој гумене подлоге ради веће безбедности. Такође, на основу новог Правилника о дечјим игралиштима потребно је да се две справе допуне додатним летвицама да не би дошло до заглављивања. След и монтажа видео надзора, а за  одређене преправке и сугестије “Југоинспекта” из Новог Сада општина је већ почела са прикупљањем понуда како би отклонила недостатке – објашњава Коцић.

Непознати починиоци поломили су и  део ограде на игралишту, која је санирана. Иако на терену стоји ознака да игралиште још увек није у функцији, родитељи свакодневно доводе децу да овде проведу део слободног времена.