Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДОДЕЉЕНА ОКТОБАРСКА ПРИЗНАЊА ОПШТИНЕ ВЛАСОТИНЦЕ

Свечаном седницом и доделом октобарских признања, Општина Власотинце прославила је данас 10.октобар, дан када је Власотинце ослобођено у Другом светском рату. Скупу су, између осталих,  присуствовали и министар без портфељ Новица Тончев, државни секретари Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства трговине, туризма и телекомуникација. У десетоминутном филму приказана је ретроспектива онога што је урађено између два октобра у власотиначкој општини.

– Путеви, улице, мостови, школе, установе културе, здравствене установе и објекти водоснабдевања само су неки од објеката који су улепшали изглед власотиначке општине и људима олакшали свакодневицу. И у наредном периоду наставићемо са улагањима у области комуналне инфраструктуре, а најважније од њих је реконструкција фабрике воде. То је посао који радимо из пуно фаза, али је важно да смо га започели. Дакле, посвећеност коју смо до сада показали у уређењу нашег места, остаје. То је наша обавеза, али пре свега наше  опредељење – рекао је председник општине Братислав Петровић.

Он је најавио отварање новог погона компаније Грунер крајем октобра у Власотинцу, који ће, према најави из кабинета, свечано отворити председник републике Александар Вучић.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије Новица Тончев нагласио је да је Влада увек ту да подржи оне локалне самоуправе којима је потребна помоћ.

– Само за власотиначку општину у претходном периоду издвојено је 20 милиона динара. Помажемо општине које спадају у недовољно развијене и наставићемо да им будемо подршка на путу развоја – рекао је Тончев.

Октобарска признања у виду „Дипломе 10.октобар“ добили су Миливоје Ђорђевић, директор Техничке школе, Славиша Шушулић, професор у ОШ „Синиша Јанић“ и председник Мото клуба Далмација из Сплита Жељан Ракела. Октобарско признање у виду „Похвале 10. октобар“ припало је СРЦ Власина и МЗ Батуловце.

– Када у Министарству просвете неко пита како да крене у процес дуалног образовања, често га упуте на Власотинце и Техничку школу, као пример тога  како се то ради – рекао је Миливоје Ђорђевић, подсећајући да школа данас сарађује са више од 30 компанија у поступку школовања кадрова за потребе привреде.

Потпуковник Зоран Стојановић, у име Регионалног центра Министарства одбране Ниш уручио је захвалницу општини Власотинце и председнику општине Братиславу Петровићу за досадашњу сарадњу.

На свечаној седници наступила је и вокална група Либеро. У 19 сати, у сали биоскопа Културног центра, концерт је одржао Градски оркестар Власотинца.