Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ГРАЂАНИМА И ФИРМАМА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

Грађани, њих 130  и извођачи радова, њих 11,  којима су одобрена средства на Конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације добили су данас уговоре и већ сутра могу да крену у реализацију послова. На конкурс је пристигло 169 пријава грађана, 39 је одбачено због непотпуне документације или накнадне провере на терену. На располагању је било 8 милиона динара из локалног и републичког буџета за шест мера енергетске санације, а обезбеђена су и додатна средства за суфинансирање.

– Ове године, да бисмо сагледали све оне који су се јавили на конкурс, а испуњавају услове, издвојили смо из општинског буџета додатних скоро 10 милиона динара, како бисмо подржали енергетску санацију објеката – рекао је председник општине Братислав Петровић. Он је додао да смо сви, више него икада, свесни чињенице да је неопходно штедети енергију.

– Нисмо хтели да обесхрабримо све оне који су у свом кућном буџету већ одвојили средства за енергетску санацију и зато смо се определили за додатна улагања у ову област  – изјавио је руководилац Програма енергетске санације и заменик председника општине Владимир Коцић. Он је додао да се очекује да ће и у наредном периоду бити нових конкурса за енергетску санацију породичних кућа и станова.

Координато комисија које су радиле на спровођењу конкурса, од којих је једна теренска, Маринко Ђорђевић, рекао је да су оне имале обиман посао и да се тај посао не завршава са окончаним конкурсом већ са реализацијом уговора.

Највеће интересовање било је за замену спољне столарије, потом за термичку изолацију, замену котлова и уградњу или замену мрежних инсталација за котао на биомасу.