Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

АМБАСАДОРКА НЕМАЧКЕ У РАЗГОВОРУ СА МЛАДИМА У ВЛАСОТИНЦУ

Амбасадорка Савезне Републике Немачке у Србији Анке Конрад и председник општине Власотинце Братислав Петровић разговарали су са младима у Власотинцу, учесницима кампова у оквиру пројекта “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”. Циљ овог пројекта је да унапреди  економске, социјалне и културне могућности младих са села, повратника и припадника националних мањина.

Млађи учесници скупа говорили су о томе да воле своје место, али да им већа насеља пружају више могућности у животу, док су мало старији, а ипак млади људи, који су завршили факултете и вратили се у Власотинце говорили о томе да се нису покајали и да је живот у мањој средини мирнији, бољи, више окренут „малом“ човеку.

Председник општине Братислав Петровић рекао је да разуме оне који желе да оду јер су могућности у већим срединама бројније, али и да већина младих  у тим годинама тако размишља.

  • Ипак, мање место има своје предности и ја сам захвалан овој групи младих људи која је говорила о томе како је лепо живети у свом месту. Верујем да ћете и ви променити своје мишљење након неколико година – рекао је Петровић.

Констатовано је да постоји простор да се унапреди положај младих и да ће на томе радити сви учесници пројекта.

Пројекат “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” у оквиру Немачке развојне сарадње спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH  у партнерству са Министарством омладине и спорта Владе Републике Србије.