Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЗАВРШЕНА ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ ЗА 2023. ГОДИНУ

Јавним састанком, одржаним дана с у сали СО Власотинце, завршена је тронедељна јавна расправа о буџету општине за наредну годину. У том периоду стигло је десетак предлога путем електронске поште и преко писарнице.

  • Ми смо израдили водич кроз буџет како бисмо заинтересованим грађанима олакшали учешће у јавној расправи. Такође,имали смо консултативни састанак са представницима месних заједница. Послали смо упите цивилном сектору односно удружењима, као и представницима привреде, али није било конкретних предлога – рекао је руководилац Одељења за буџет и финансије Саша Михајловић који је укратко представио како функционише општинска каса и појаснио поједине ставке.

Председник општине Братислав Петровић навео је да ће се радити бројне улице, уградња гребаног асфалта на општинским путевима, дечји паркови у 13 великих месних заједница и други.

  • Важно је да уговоре реализујемо у години за коју су планирани, да што мање средстава преносимо у наредну годину, како бисмо имали што мањи дефицит у буџету. Оно што ће битно утицати на структуру самих расхода су фактичке експропријације, о чему месецима говорим. Прва ставка која ће изостати јесте одржавање тих путева где имамо тужбе јер не можемо у исто време да плаћамо експропријације и да одржавамо путеве. Све то значи да ћемо, са расходне стране, морати да „скинемо“ неке ставке– рекао је Петровић.

Нацрт буџета ће, до усвајања, претрпети још измена, најавио је председник власотиначке општине. На предлоге грађана биће одговорено у извештају, који ће потом бити објављен на сајту општине, речено је на скупу.

Укупни јавни приходи и примања општине Власотинце за 2023. годину износе 1.003.615.650,00 динара