Nema blokiranih puteva, ima smrtnih slučajeva

1372
Nema blokiranih puteva, ima smrtnih slučajeva

Putevi na području vlasotinačke opštine su prohodni, ali na kolovozu ima ugaženog snega. Mašine su i prethodnih dana, dok je bilo slabijih snežnih padavina, raščišćavale puteve, što sada olakšava situaciju na terenu, kaže nadzorni organ za zimsko održavanje puteva Miroslav Ranđelović. On dodaje da su na gradskim ulicama trenutno grejder i kamion sa solju i rizlom, da olakšaju kretanje do školskih i zdravstvenih ustanova.

Prethodnih dana bilo je smrtnih slučajeva u selima Komarica, Gradište i Donja Lopušnja, pa su ekipe tamo prioritetno intervenisale. Meštani Lipovice organizovali su se i traktorom sami očistili mahalske puteve. Mašine su interevnisale i u Donjem Garu i Ladovici gde je meštanima, koji imaju veći broj grla stoke, trebalo da stigne stočna hrana.

Blokiranih puteva za sada nema, što potvrđuju i ekipe Službe hitne medicinske pomoći koje za sada uspevaju da odgovore na sve pozive. Oni su tokom praznika imali povećan broj pacijenata, ali je broj ekipa bio dupliran i uspeli su da završe posao, kaže direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović.

Telefon Štaba za vanredne situacije 1985 dostupan je 24 sata i građani mogu da jave ukoliko ima problematičnih situacija. Odgovarajuća zimska oprema je neophodna, podsećaju u štabu.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)