Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

У току је пријављивање за пливање за Часни крст

Наредне суботе, на Богојављање, одржаће се традиционално Пливање за часни крст у Власини, у Власотинцу.

Сви заинтересовани могу да се пријаве у Туристичкој организацији општине Власотинце радним данима од 7 до 15 сати или путем броја телефона 016/875-201, као и на број мобилног телефона 069/701998.

Пријављивање је могуће и на сам дан манифестације, до 9 сати, у просторијама Спортско-рекеационог центра Власина. Право на учешће имају и малолетне особе, али морају са собом да поведу једног од родитеља који треба да потпише сагласност, а сви пунолетни учесници морају да имају код себе и личну карту, подсећају у Туристичкој организацији општине Власотинце и додају да је здравствени преглед пријављених такмичара обавезан.

Традиционално, пратећа манифестација Пливања за крст је Пихтијада, која ће се одржати сат времена пре почетка пливања наредне суботе, односно од 11h, у спортској хали. Пријаве за ово такмичћење могуће су  до 15 минута пре почетка манифестације.

Пливање за часни крсти на власотиначкој брани најмасовнија је манифестација такве врсте на Богојављање, како по броју учесника, тако и по броју посетилаца. Сваке године окупи се између пет и десет хиљада људи, а највећи број учесника забележен је 2014. године када је за часни крст пливало 86 такмичара.

Под покровитељством општине Власотинце, Пливање за часни крст, организују Удружење поштовалаца Свете Горе Атонске и Туристичка организација, уз техничку подршку СРЦ Власина и Културног центра општине Власотинце.