Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

Нема блокираних путева, има смртних случајева

Путеви на подручју власотиначке општине су проходни, али на коловозу има угаженог снега. Машине су и претходних дана, док је било слабијих снежних падавина, рашчишћавале путеве, што сада олакшава ситуацију на терену, каже надзорни орган за зимско одржавање путева Мирослав Ранђеловић. Он додаје да су на градским улицама тренутно грејдер и камион са сољу и ризлом, да олакшају кретање до школских и здравствених установа.

Претходних дана било је смртних случајева у селима Комарица, Градиште и Доња Лопушња, па су екипе тамо приоритетно интервенисале. Мештани Липовице организовали су се и трактором сами очистили махалске путеве. Машине су интеревнисале и у Доњем Гару и Ладовици где је мештанима, који имају већи број грла стоке, требало да стигне сточна храна.

Блокираних путева за сада нема, што потврђују и екипе Службе хитне медицинске помоћи које за сада успевају да одговоре на све позиве. Они су током празника имали повећан број пацијената, али је број екипа био дуплиран и успели су да заврше посао, каже директор Дома здравља Милена Станковић Митровић.

Телефон Штаба за ванредне ситуације 1985 доступан је 24 сата и грађани могу да јаве уколико има проблематичних ситуација. Одговарајућа зимска опрема је неопходна, подсећају у штабу.