Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

„ПАМЕТНА КЛУПА“ У ДВОРИШТУ ОШ „8. ОКТОБАР“

Основна школа “8.октобар“ у Власотинцу једна је од 11 у Србији која је добила тзв.паметну клупу, дар кабловског оператера Супернова. „Паметна клупа“ омогућава ученицима приступ платформи са едукативним и забавним садржајима, пуњење телефона и повезивање на интернет, а додељена је школи у оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“ који су покренули  Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија „Strawberry energy“.

-Генерације које долазе све више користе савремену технологију, а ова паметна клупа управо излази у сусрет потребама тих генерација – рекла руководилац одељења Министарства просвете у Лесковцу Марина Илић.

Успеси ученика и наставника ОШ „8.октобар“ допринели су да је ресорно министарство препоручи за постављање „паметне клупе“.

-Бити једна од 11 школа у Србији то је стварно успех, а поготово када се налазите негде на југу. Овој клупи највише ће се радовати наша деца – рекла је директор ОШ „8.октобар“ Светлана Коцић.

-Ово је прва клупа коју постављамо у овом делу Србије. У оквиру свог друштвено одговорног рада видели смо важност донирања ове паметне клупе како бисмо ђацима  и наставницима поспешили свакодневни рад – рекла је менаџер за односе са са јавношћу компаније Супернова Ивана Бајовић.

Она  је  најавила могућност проширења пројекта на друге школе, с обзиром на, како је рекла, одличне реакције на које пројекат „Паметне клупе за основне школе“ наилази.