Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ДОМУ ЗДРАВЉА – ВОЗИЛО, ВРТИЋУ – ПЛАЦ

Предузеће Хидро систем Власотинце донирало је Дому здравља аутомобил марке Пежо са седам седишта, а Предшколској установи „Милка Диманић“ плац који се наслања на онај на ком се налази објекат „Колибри“.

Повод за донацију, како је појаснио директор ХСВ-а Јован Цветковић, била је помоћ Владе Србије привреди која је почела прошле и наставила се у овој години и коју је користило и предузеће ХСВ.

-Ми смо још прошле године одлучили да некима од установа донирамо оно што им је потребно и на тај начин заједници вратимо део онога што смо добили. У договору са локалном самоуправом одлучили смо да то буде возило за Дом здравља и плац за проширење простора вртића. Трудићемо се да и даље помажемо и донирамо нашу заједницу, наше установе и наше клубове, а донирамо и помажемо  и појединцима и то не само из наше општине – рекао је директор ХСВ-а Јован Цветковић.

Директор Дома здравља Милена Станковић Митровић захвалила је у име пацијената и запослених на донацији.

– Ово је једна од највећих донација које смо добили. Ново возило ће много олакшати наш рад. Наша возила захтевају стално обнављање. Ово треба да буде пример и осталим компанијама да на овакав или сличан начин покажу друштвену одговорност – рекла је Станковић Митровић.

Она је подсетила да су здравствени радници понели велики терет у претходних годину дана.

-Користим прилику да позовем грађане да се вакцинишу јер само тако можемо да се вратимо редовним активностима. Радним данима од 7 до 19 и викендом од 8 до 18 сати Дом здравља је отворен за вакцинацију, а имамо и све врсте вакцине – додала је директорка Дома здравља.

Директор ПУ „Милак Диманић“ Снежана Филиповић нагласила је да ће донација омогућити да установа створи још боље услове за бригу и старање  о деци. Реч је о плацу површине 406 метара квадратних.

-Планирали смо да реконструишемо стари објекат и да доградимо нови део јер нам недостаје простор, а и на чекању је више од 100 деце. Доградња ће се радити највероватније следеће године, а у овој години ћемо радити вртић у Стајковцу, где ћемо реконструисати стари објекат и доградити још једну собу због повећаног броја деце – рекал је Филиповић.

Предузеће Хидро систем Власотинце основано је 2006.године и бави се хидрограђевинским радовима и пословима нискоградње.