Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

У Техничкој школи у Власотинцу, дана и сутра, одржавају се републичка такмичења у области мехатронике и програмирања робота. Стотина учесника дошло је из 16 средњих стручних школа да провери своје знање у овим областима. Присутне је поздравио председник општине Братислав Петровић

– Чињеница да сте дошли да се такмичите у знању из ових области показује да нисте само учили за оцену, већ да сте и дубље ушли у ове две  области. Школовањем кадрова за потребе привреде стварају се услови да млади људи брзо нађу запослење. Верујем да је то и ваш мотив у стицању додатних знања – рекао је Петровић.

Директор Техничке школе Миливоје Ђорђевић истакао је да је школи част да јој је припала организација ових такмичења.

– Ми смо 2016. године ушли у дуално образовање са једним одељењем и партнерством са шест компанија. Данас имамо девет профила дуалног образовања и сарадњу са тридесет компанија. Од наредне школске године увешћемо нови профил – техничар за индустријску роботику – истакао је директор Миливоје Ђорђевић.

Учеснике такмичења је поздравио и декан Машинског факултета у Нишу, Горан Јаневски.

„Надам се да ће вас у вашем образовању водити три ствари као што је то -ило док сам и ја био ученик машинске школе. То су љубав према ономе што радите, труд који улажете и ваши наставници. Кажу да је избор занимања један од три најбитнија избора у животу. Ја сам сигуран да сте изабрали праву ствар. Немојте жалити труд који улажете у своје знање – поручио је Јаневски.

На овогодишњем републичком такмичењу учествују ученици из Раковице, Крагујевца, Пирота, Чачка, Пожеге, Зрењанина, Горњег Милановца, Панчева, Сомбора, Суботице, Владичиног Хана, Крушевца, Новог Сада, Београда и Власотинца.