ZORANA MIHAJLOVIĆ: OVO NE SME DA SE PONAVLJA

833
ZORANA MIHAJLOVIĆ: OVO NE SME DA SE PONAVLJA

– Ja se iskreno nadam da ćemo prevazići ovu situaicju u narednih 7 do 10 dana. Puno je zajedničkog rada na terenu – građani, vojska, policija ,lokalne samouprave i veliak zahvalnost meštanima koji su pomagali. Ono što ja mogu da obećam– ovo ne sme da se ponavlja .  Videćemo zašto nam se sve ovo desiloi da li je održavanje distributivnog sistema bilo zaista onakvo kakvo trebalo da bude jer je država obezbedila dovoljno novca da se održava distributivni system – rekla je potpredsednica Vlade i ministarstka rudarstva ienergetike Zorana Mihajlović u Vlasotincu.

Ona je, sa saradnicima, obišla delove opštine na kojima su pokidani dalekovodi Inakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom  najavila nove investicije u oblasti elektroenergetike na području Vlasotinca gde je nekoliko sela i danas bez struje.

– Najvažnije je da niko ubuduće ne sme doći u situaciju da danima nema električnu energiju. To je pitanje normalnog života. Ako hoćemo da nam se i dalje ovde rađaju deca moramo da stvorimo uslove – put, struja, kanalizacija, voda – dodala je Mihajlović.

– Što se struje tiče, postoji više tema, a one su definisane potrebama žitelja Vlasotinca i okoline zbog kojih ćemo morati da češće kucamo na vrata potpredsednice Vlade – rekao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović apostrofirajući da bez pomoći Vlade opština ove probleme ne može da reši sama. Petrović je govorio i o problemima sa vodosnabdevanjem gde su nađenja privremena rešenja nakon oštećenja vodozahvata i cevovoda sirove vode.

– Strahujemo od svake sledeće vode, kiše, topljenja snega – rekao je.

V.d. direktora ODS EPS distribucija Bojan Atlagić rekao je da je 11. januara na distributivnom području Niš, bivši Jugoistok , 9% korisnika bilo bez električne energije, a danas ispod 1%.

– U Vlasotincu 11. januara 2700 korisnika nije imalo električnu energiju, danas je taj broj 330. To su brojke, ali to su živi ljudi koji imaju potrebu da budu snabdeveni električnom energijom I radićemo 24 sata dok i poslednjeg ugroženoh korisnika ne snabdemo strujom – rekao je Atlagić.

Sastanku su je prisustvovao i načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)