Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ПЕТ ШЛЕПЕРА ФЛАШИРАНЕ ВОДЕ ЗА ВЛАСОТИНЦЕ

Пет шлепера флаширане воде за пиће Роса стигли су данас у Власотинце посредством Кабинета министра без портфеља задуженог за недовољно развијене општине Новице Тончева. Он је најавио да ће за пар дана стићи нове количине воде намењене власотиначкој општини.

– Овде сам испред Владе Србије, захваљујем Кока-коли, односно фабрици воде Роса која је донирала 25 шлепера општинама погођеним поплавама. Ми смо данас довезли у Власотинце пет шлепера у уторак или среду ћете добити још пет шлепера флаширане воде –  рекао је министар Новица Тончев.

Власотинце се данима водом за пиће снабдева из седам цистерни, а техничка вода потекла је четири дана након оштећења цевовода и бране на водозахвату.

-Техничку воду обезбедили смо из алтернативног водозахвата јер других могућности није било . Радимо на санацији уништеног цевовода у самој реци. Надамо се да ћемо брзо обезбедити и пијаћу воду. Ова нам помоћ много значи док не будемо створили услове да добијемо воду за пиће из система ЈКП Водовод – рекао је председник општине Братислав Петровићу захваљујући на донацији.

Председник СО Власотинце Милан Јовић рекао је да је вода за пиће тренутно најургентнија потреба становника општине.

-Потрудићемо се у наредним данима да свако домаћинство добије ову флаширану воду јер је у питању једна велика количина. Наравно, најпре ћемо снабдети оне најугроженије – нагласио  је Јовић.

Тончев је затим одржао састанак са челним људима општине на коме је било речи о томе како још може да се помогне Власотинцу и другим неразвијеним општинама, којих у Србији, како је рекао, има 44.