Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: ОВО НЕ СМЕ ДА СЕ ПОНАВЉА

– Ја се искрено надам да ћемо превазићи ову ситуаицју у наредних 7 до 10 дана. Пуно је заједничког рада на терену – грађани, војска, полиција ,локалне самоуправе и велиак захвалност мештанима који су помагали. Оно што ја могу да обећам– ово не сме да се понавља .  Видећемо зашто нам се све ово десилои да ли је одржавање дистрибутивног система било заиста онакво какво требало да буде јер је држава обезбедила довољно новца да се одржава дистрибутивни сyстем – рекла је потпредседница Владе и министарстка рударства иенергетике Зорана Михајловић у Власотинцу.

Она је, са сарадницима, обишла делове општине на којима су покидани далеководи Инакон састанка са општинским руководством  најавила нове инвестиције у области електроенергетике на подручју Власотинца где је неколико села и данас без струје.

– Најважније је да нико убудуће не сме доћи у ситуацију да данима нема електричну енергију. То је питање нормалног живота. Ако хоћемо да нам се и даље овде рађају деца морамо да створимо услове – пут, струја, канализација, вода – додала је Михајловић.

– Што се струје тиче, постоји више тема, а оне су дефинисане потребама житеља Власотинца и околине због којих ћемо морати да чешће куцамо на врата потпредседнице Владе – рекао је председник општине Власотинце Братислав Петровић апострофирајући да без помоћи Владе општина ове проблеме не може да реши сама. Петровић је говорио и о проблемима са водоснабдевањем где су нађења привремена решења након оштећења водозахвата и цевовода сирове воде.

– Страхујемо од сваке следеће воде, кише, топљења снега – рекао је.

В.д. директора ОДС ЕПС дистрибуција Бојан Атлагић рекао је да је 11. јануара на дистрибутивном подручју Ниш, бивши Југоисток , 9% корисника било без електричне енергије, а данас испод 1%.

– У Власотинцу 11. јануара 2700 корисника није имало електричну енергију, данас је тај број 330. То су бројке, али то су живи људи који имају потребу да буду снабдевени електричном енергијом И радићемо 24 сата док и последњег угроженох корисника не снабдемо струјом – рекао је Атлагић.

Састанку су је присуствовао и начелник Јабланичког управног округа Милош Ћирић.