MARKETI KOJI U NEDELJU OD 4 DO 7 RADE U VLASOTINCU

486
MARKETI KOJI U NEDELJU OD 4 DO 7 RADE U VLASOTINCU

Stanovnici stariji od 65 godina moći će i u Vlasotincu da odu sutra u nabavku, u periodu od 4 do 7 ujutru.

Svoja vrata u tom periodu otvoriće supermarket 1 STR Šarić, Šarprom u ulici AVNOJ–a br 1,  kao i drugi objekti ovog lanca trgovina i to samousluga u centru, zatim ona na Trgu Dragoljuba Petkovića – Stoleta (Skver, prodavnica br. 2), i objekti u ulicama 22. divizije 162 (prodavnica br. 13),  Dušanova 1 (supermarket br. 5) i Mije Milenkovića (supermarket br. 13).

Stariji sugrađani kupovinu u nedelju mogu obaviti i u supermarketu Zlatan Trag u Dušanovoj 2 (megamarket 2) i u marektu Aman u ulici Milentija Popovića bb. Hleb i pecivo biće moguće nabaviti u SPTUR MM Rastavnica pekari, na Trg oslobođenja 15.

PREPORUKE PRIVREDNE KOMORE SRBIJE

Lokalnim samoupravama resorno ministarstvo je prosledilo preporuke Privredne komore Srbije vezane za rad maloprodajnih objekata.

Od ponedeljka do subote preporuka je da se radi od 7 do 18 sati, nedeljom od 8 do 18 i od 4 do 7 ujtru, isključivo za starije od 65 godina. Rad logističkih centara i snabdevanje objekata mogu da se obavljaju tokom celog dana, u skladu sa procedurama i radnim nalozima za zaposlene.
Trgovac može sam da odredi radno vreme u okviru navedneih intervala. Broj kupaca može biti jedan na 4 metra kvadratna uz poštovanje opštih mera prevencije.
S obzirom na to da zdravstveni radnici ne preporučuju nošenje maski i zaštitnih rukavica zdravim osobama, nije u nadležnosti lokalne smaouprave da takve mere propisuje trgovcima, navodi se u dopisu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)