ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA VODOZAHVATA

690
ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA VODOZAHVATA

Rekonsturkcija vodozahvata u Boljaru, oštećenog u januarskim poplavama, završena je, a sredstva u iznosu od skoro 13 miliona dinara obezbedili su opština Vlasotince i JP Srbijavode.

Direktor Goran Puzović podsetio je da se dobra saradnja opštine i ovog preduzeća videla na delu i u januaru, kada je pomoću pumpi koje je država nabavila  omogućeno da se u najmanjoj mogućoj meri oseti nedostatak vode. On je dodao da se nakon poplava pristupilo najhitnijim radovima, a to su bili sanacija cevovoda i potom rekonstrukcija vodozahvata.

-Vodosnabdevanje je apsolutni prioritet i država će nastojati da omogući u narednih pet godina da sva mesta koja imaju probleme sa vodosnabdevanjem budu potpuno uređena i da svi ljudi imaju vodu za piće – rekao je direktor JP Srbijavode Goran Puzović obilazeći vodozahvat.

Direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić podsetio je da je Vlasina u prvoj odnosno drugoj kategoriji voda i da se sa vodozahvata u Boljaru vodom za piće snabdeva 24.000 stanovnika.

-Zahvatanje vode za vodozahvata bilo je onemogućeno do 24.avgusta. Snalazili smo se prepumpavanjem i iz alternativnog vodozahvata na Rastavnici – rekao Ilić.

Osim vodozahvata, rekonstruisana je i crpna stanica, a do kraja septembra u njoj će biti postavljena i nova pumpa, naglasio je predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović.

-Predstoji nam rekonstrukcija fabrike vode.U toku je izrada projekta, to ćemo finansirati iz opštinskog budžeta, a nakon toga, očekujemo pomoć države jer je u pitanju investicija vredna oko 500 miliona dinara- podsetio je Petrović i zahvalio „Srbijavodama“ na pomoći.

-Naravno da će država brinuti i kada bude gotov projekat rekonstrukcije fabrike vode. Predsednik je najavio u programu 2020-2025 da poseban  poseban segment čine otpadne vode i vode za piće – dodo je direktor „Srbijavoda“ Goran Puzović.

Vodozahvat je očišćen od materijala koje je poplavni talas doneo, korito je uređeno oblaganjem lomljenim kamenom, a šupljine su popunjene betonom pogodnim za podvodno betoniranje.  Radove na sanaciji vodozahvata izvodilo je preduzeće HSV.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)