Општина Власотинце

Радно време:

Понедељак - Петак: 7:00-15:00

Контакт телефон:

+381 16 875122

Писмо

Latinica | Ћирилица

ВЛАСОТИНЦЕ ОБЕЛЕЖИЛО ДАН ОПШТИНЕ

Свечаном седницом Скупштине општине и уручењем Октобарских признања, Власотинце је обележило  10. октобар, дан када је овај крај ослобођен у Другом светском рату, али и месец у коме су народ и војска Краљевине Србије извојевали слободу Власотинца у Првом светском рату. Тим поводом су делегације Скупштине општине и борачких удружења положиле венце и цвеће на споменик посвећен борцима из оба светска рата.

Отварајући свечану седницу, председник Скупштине општине  Зоран Стаменковић рекао је да је дан општине  прилика да се традиционално уруче октобарска признања појединцима, установама и колективима који су постигли значајне резултате између два октобра и допринели на разне начине развоју, али и промоцију влаосотиначке општине.
У документарном филму приказано шта је шта је све рађено између два октобра у вароши на Власини.
– Власотинце и околина су између два октобра наставили путем којим су ишли и претходних десетак година. То значи да смо и даље посвећени уређењу наше општине јер колико год да радите, увек има још послова које треба да завршите. Када причамо о улагањима, увек волим да кажем да сам поносан што константно побољшавамо услове у школама и вртићима, а круна тог рада је реконструкција и доградња Тренинг центра у Техничкој школи, у коме су радови при крају и чијим ће завршетком бити крунисан један системски труд државе да школује кадрове у складу са потребама привреде -рекао је председник општине Братислав Петровић, на свечаности поводом Дана општине.

– У Министарству државне управе и локалне самоуправе имате поузданог и сигурног партнера за све подухвате којима унапређујете квалитет живота грађана. Подсетио бих да је Министарство помогло да Власотинце међу првима добије Јединствено управно место и у њега смо уложили 6,5 милиона динара. Такође помогли смо реконструкцију амбуланте у Доњој Лопушњи и уложили смо у модернизацију рада локалне самоуправе кроз премену еСервиса. Видим из филма да су и многа друга министарства прилично радила и уложила у ваш крај. Приликом доласка, прочитао сам на вашој интернет презентацији да је Власотинце „општина са визијом“. Желим Вам да испуните циљ и да изградите локалну самоуправу са светским стандардима – јаку, напредну и отворену – рекао је државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић.
Октобарска призања у виду „Дипломе 10. октобар“ добили су Војна болница Ниш и доктор педагошких наука Габријела Грујић, директор Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација.
Октобарско признање у облику „Похвале“ добили су: сликар Александар Спасић, сниматељ и уметник визуелних ефеката Ђорђе Стојиљковић, председник Црквеног одбора парохијског намесништва власотиначког Хаџи Петар Јовановић, за рад, председник Удружења „Коце заувек“ Благоје Коцић, и Уна Глигоријевић, ученица шестог разреда ОШ „Синиша Јанић“, која је освојила бројне награде на ликовним конкурсима и веома је успешна на атлетским такмичењима како у Србији тако и ван ње.
Захваљујући на признању Габријела Грујић подсетила је да дуално образовање у власотиначкој Техничкој школи почело 2016. године.
„Ову награду, ово признање посвећујем мом тиму и дајем му приоритет јер смо је заједно је заслужили. Нека им служи на част, нека им буде нова снага за будуће успехе, а оно што ја осећам нека то остане мени и мојој породици. На данашњи дан када смо освојили слободу морамо размиљати и о нашим прецима јер они су нам дали ову снагу и ми морамо да је преносимо. Ипак, велика захвалност данас иде и председнику општине који дуги низ година препознаје значај образовања и улагање у образовање. Успели смо да добијемо средства и изградимо Тренинг центар и да дамо нову снагу образовању“, рекла је директор Канцеларије за дуално образовање Габријела Грујић.
Свечана седница почела је државном химном „Боже правде“, а завршена градским играма фолкорног ансамбла „Црниловић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *