БИБЛИОТЕКА ПРОСЛАВИЛА 109. РОЂЕНДАН

678
БИБЛИОТЕКА ПРОСЛАВИЛА 109. РОЂЕНДАН

Библиотека „Десанка Максимовић“ прославила је данас 109.рођендан. Тим поводом књигама су награђени најактивнији читаоци за прошлу и ову годину, с обзиром на то да прошле године није било окупљања. Тако су у категорији одраслих најактивније биле Маја Миладиновић и Љубинка Младеновић, а у категорији деце основношколског узраста Урош Стојановић и Михајло Миљанић.

Захвалнице су додељене и дародавцима књига за помоћ у обнови књижног фонда и удружењима и установама за успешну сарадњу. За успешно представљање и јачање угледа библиотеке захвалнице су добили и представници медија – дописништва РТС-а, затим Југмедија, Југпрес, Медија центар и Интернет магазин Сана лајф.

– Година за нама је била тешка, али смо дужни да оно што нам је друштво поверило оправдамо кроз несебични рад и да будемо достојни настављачи ове огромне традиције – рекао је директор власотиначке библиотеке Срба Такић.

Он је похвалио младе нараштаје са којима библиотека сарађује. Поједини од њих, као што су трио Мила, Петра и Милена, певао је и на данашњој прослави, а приказан је и филм „Власотинце – неиспричана прича“ који су, уз помоћ библиотеке, снимили Петар Тасић и Филип Михајловић.

Власотиначка библиотека има скоро 64.000 наслова, бројну некњижну грађу, близу 1700 чланова, 13 издатих књига само у прошлој години, а има и свој јутјуб канал.